När du väl har bestämt dig för att du ska segla för första gången i ditt liv står du inför en stor upplevelse. Här kommer alla de som har en segelbåt och som redan har varit ute på sjön i en segelbåt redan att veta vad det är som gäller och vilka förberedelser som krävs för att klara detta på bästa sätt. Gällande segling handlar det först och främst om du ska utföra det på egen hand eller om du kommer att vara gäst på båten. Är du den som ska segla för första gången på egen hand måste du vid hyra av båt kunna visa upp ett certifikat som bevisar att du klarar av att hantera denna typ av båt.

Contender_sailing_dinghyHär kommer du då att behöva göra alla förberedelser som krävs för att du ska vara säker på att kunna ta dig runt och tillbaka på den tur som du ska göra. Detta betyder att de flesta segelbåtar har en extra motor om något skulle inträffa, och då är det naturligtvis viktigt att kontrollera att den fungerar och att det finns bensin till denna. Här är det också viktigt att hålla koll på vädret så att du inte råkar ut för något som kan medföra stora risker gällande framförandet av en segelbåt.

Om du är den som ska vara gäst på den båt som ska segla på sjön kommer du att slippa allt det ansvar som finns med det som gäller säkerhet och funktion på båten. Här handlar det mer om att känna till att du ska ha en flytväst på dig vid färder på sjön, samt att du även ska få med dig alla de olika saker såsom eventuell mat, kläder och naturligtvis en kamera för fina fotografier i syfte att minnas denna trevliga seglats. Det är också viktigt att vara lyhörd och veta hur du ska uppföra dig för att vara säker på båten.