Skandinaviskt kryssningsskepp kammar hem vinsten

Hundratusentals passagerare kryssar årligen världens hav och oceaner och det är ingen hemlighet att skandinaver har varit bra på det där med hav sedan vikingatiden. Nu har detta prisbelönats i och med det mellanstora kryssningsskeppet Viking Sea Cruise och dess syster Viking Sea som av 2017 Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards kammat hem hela 10 priser i olika kategorier: det allmänna intrycket, underhållning, bästa träningsmöjligheter, bästa kabiner, bästa värde för pengarna, bästa maten, bästa service, bästa allmänna rum, bästa kryssning för förstagångare och bästa landgångsutflykter.

Viking River CruisesSkeppen tillhör det norska bolaget Viking river Cruises som grundades år 1997 av norrmannen Torstein Hagen. Företaget började modest med att fyra ryska skepp inhandlades och består i dag av 41 båtar som kryssar världen över. Man lägger stor betoning på den stilrena skandinaviska designen och har ett enormt stort utbud för sina passagerare, både till havs och under sina landhugg; tanken är att kryssningen skall vara en riktig allroundupplevelse där man kan förena nytta med nöje och få minnen för livet.

Vill man kryssa med Viking Sea Cruise i Skandinavien kan man börja med några dagar i Stockholm som erbjuds som ett för-kryssnings paket. Man flyger till Arlanda och därifrån tas man till ett centralt beläget hotell, för att sedan få tre härliga dagar i Sveriges huvudstad som man kan spendera genom att vandra runt i Gamla Stan, njuta av de många raffinerade restauranger och barer som staden har att erbjuda och att shoppa på eleganta butiksgator och varuhus som NK. Efter detta transporteras man till skeppet för att sedan börjar den 29 dagar långa kryssning som bolaget döpt till Baltic Jewels & the Midnight Sun och som även inkluderar Finland, Ryssland, Norge och Storbritannien.

En av anledningarna till att skeppen vunnit så många priser är att de är så pass små att de kan lägga till i hamnar som större kryssningsskepp inte klara av, utan att någonsin kännas överfulla. Detta är mycket tack vara den genomtänkta designen och det är ingen tillfällighet att just de offentliga rummen också prisbelönts.