Stockholms dyraste båt

När det gäller båtar kan de i stort sett vara hur dyra som helst. Här handlar det helt enkelt om vilken typ av båtar det är, vilken motor som sitter i dem samt även vilken lyx och komfort som finns i dessa båtar. Något som också kan vara dyrt är att göra alla de inköp av utrustning som en del kräver för att få det så enkelt som möjligt till sjöss. Hur som helst kommer alla dessa faktorer att belasta priset på den båt som du önskar hyra i Stockholm. När det handlar om Stockholms dyraste båt är det svårt att finna information om detta och det kommer i så fall att gälla en privatägd yacht, som då inte alls kommer att gå att hyra på något sätt.

Azimut 80 Yacht

Det finns kännedom om att det finns en yacht för ett pris på cirka 40 till 50 miljoner som heter Azimut 80, vilken ska finnas någonstans i Edsviken/Danderyd. Detta kan tyckas vara en enorm summa för en båt och det är det givetvis också, men när det jämförs med internationella mått kommer detta enbart att vara en mycket blygsam summa. När det handlar om de allra dyraste lyxyachterna i världen, som då är helt privatägda, talas det om priser på 5-7 miljarder och några under det som ligger på 2-4 miljarder kronor.

Detta kan anses som helt astronomiska siffror eftersom det bara rör sig om en båt. Dock är det så att dessa fartyg är flytande hem med lika hög klass som de bästa hotellen i världen har. I vilket fall är det inte dessa båtar eller segelbåtar som du träffar på när du ska hyra en båt för att uppleva Stockholms skärgård, utan här kan du komma undan med en resa för cirka 2000 kronor per person på en mycket trevlig segelbåt.