Upplev Stockholm med kajak

Stockholm är en unik stad i och med att besökare och lokalbor kan utforska den med kajak. Staden är byggd på 14 huvudöar och har cirka 50 broar som förenar den, vilket alltså gör det möjligt att paddla utmed Mälaren och besöka dess många delar. För den erfarne kajak-roddaren är detta en drömdestination då det finns både långa och korta avstånd att avverka och man lätt kan fylla dagarna med de många valen.

kayakÄr man nybörjare har man dock ingenting att frukta. I Stockholm organiseras det lektioner för alla åldrar och nivåer och är man riktigt seriös kan man till och med ta certifikat. Det finns också roliga dagsturer som inleds med en grundlig introduktionskurs för att upplevelsen både skall vara säker och maximal. Vill man kan man välja en dubbel kajak för att dela på bördan och upplevelsen och turerna börjar i halvdagsformat på ca fyra timmar. Under turen berättar guiden om den lokala historien och pekar ut viktiga och intressanta platser.

Enligt den brittiska nyhetstidningen The Guardian är just dessa upptäcktsfärder med kajak ett måste för den entusiastiske Stockholmsbesökaren och man rekommenderar både Långholmen och Kungsholmen liksom att göra ett stopp vid det vackra Stadshuset och dess omgivningar.

I Stockholm finns det en myriad av intressanta platser och museum att besöka liksom riktigt bra matställen, caféer och barer. Kajakturen blir med detta en upplevelse på alla nivåer och man har friheten att göra hur många eller få stopp man vill. En tur utmed Djurgårdens kanaler ger en naturupplevelse utan like och den inbitne fotografer kan ta fina kort på Slottet, Norrmälarstrand och Gamla Stan. Som tidningen påpekar är detta inte bara ett roligt och originellt sätt att upptäcka den vackra huvudstaden utan är även ett tillfälle att hålla sig i trim och svettas ordentligt. Upplevelsen blir dubbel och ger många minnen för livet.